Apartmani i sobe "Vila Irma"

Dolaskom u Vilu Irmu uz vrlo ljubazno osoblje, prekrasan pogled, pružamo Vam priliku za idealan odmor, uživanje u blagoj mediteranskoj klimi, te ugodan boravak u našem prostoru.

Opatija

Pretražite našu stranicu

http://www.vila-irma.com/images/slider3/op1.jpg

POZNATA POD RAZLIČITIM IMENIMA POPUT "Stare dame", "Bisera Jadrana" ili "Kraljice turizma", OPATIJA JE ELEGANTNA PRIMORSKA DESTINACIJA ČIJA JE TURISTIČKA TRADICIJA ZAPOČELA JOŠ DALEKE 1844. GODINE.


Opatija, elegantna turistička destinacija, središte je rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Nalazi se u Kvarnerskom zaljevu, u podnožju planine Učke, otprilike 15 km od Rijeke, trećeg hrvatskog grada po veličini. Kao središte rivijere, okružena je brojnim gradićima i mjestašcima, koji su od Voloskog do Lovrana povezani obalnim šetalištem Lungomare dugim 12 km. Opatija je oduvijek bila među prvim turističkim središtima u Hrvatskoj. Glavne su opatijske čari prirodne ljepote i zavidna stogodišnja turistička tradicija. Velika je prednost i blizina srcu Europe, odakle je Opatija lako dostupna tijekom cijele godine kao jedno od najbližih morskih kupališta i klimatskih lječilišta.

PARK ANGIOLINA

Središnji opatijski park je hortikulturni spomenik površine 3.64 ha. Podijeljen je na 60 polja i u njemu je zasađeno oko 150 biljnih vrsta. Veliki broj njih potječe iz dalekih krajeva svijeta i nisu tipične za ovo podneblje. U povijesnim dokumentima nalazimo podatke o nastajanju parka u razdoblju od 1845. do 1860. godine, u okolini Ville Angiolina koja je bila vlasništvo Iginia Scarpe, velikog ljubitelja prirode. U tom dijelu nalaze se mnoge biljke koje su prenesene iz Japana, Kine, Južne Amerike, Australije i drugih krajeva svijeta. Među mnogim zanimljivim biljkama u parku se nalazi i japanska kamelija (Camellia japonica), koja je s vremenom postala prepoznatljivi simbol Opatije. Veći dio parka ima romantičan koncept sa ukrašenim objektima kao što je Švicarska kuća, Glazbeni paviljon i Drvena careva kuća.

OPATIJSKE PLAŽE


LIDO BEACH
Plaža Lido nalazi se u neposrednoj blizini parka "Angiolina" u gradu Opatiji. Plaža je uglavnom od betona i nalazi se uz šetalište ispod glavne ceste, opremljena je igralištem za odbojku, mogu se iznajmiti pedaline, suncobrani, ležaljke i možete uživati u noćnom kupanju. Opustite se i uživajte u prekrasnom suncu i moru, a ukoliko se zaželite hladovine, pronađite svoje mjesto ispod predivnih krošnji borove šume koja se nalazi u pozadini plaže.

SLATINA BEACH
Srasli su zajedno, spojeni neraskidivom vezom, s jedne strane Opatija sa svojim secesijskim fasadama, spomenicima i kamelijama, a s druge plaža Slatina – kaleidoskop šarenih ručnika, cvjetnjak suncobrana živih boja, miješani zbor smijeha i žamora. Ljubav je to na svaki pogled - bio to pogled na Kvarnerski zaljev, veselu igru u plićaku ili zaslon laptopa, kroz koji putem povoljne internetske veze gledate u čitav svijet. Slatina je najveća opatijska plaža i jedan od glavnih centara zbivanja u gradu. Uz čisto more, uređeno sunčalište s ležaljkama, suncobranima i tuševima, Slatina nudi još mnogo više. Nikada nećete zaboraviti dane provedena na Slatini. Sjećat ćete ih se kao dana kada ste bili dio ljeta, sunca i mora, sretni da cijelo Vaše tijelo može osjetiti pulsirajući ritam šarenog srca Opatije.

TOMAŠEVAC BEACH
Plaža Tomaševac se nalazi u neposrednoj blizini hotela "Ambasador" u Opatiji. Plaža je uglavnom piješčana i betonska i ona se nalazi uz obalno šetalište. Umjesto da hodate cestom na kojoj je često gužva, možete se odlučiti za šetnju poznatom oballno šetnicom - Lungomare, s prekrasno popločenim putem koji se proteže od Opatije do Ičića i Lovrana. Možete prošetati cijelim putem uz more. Vrlo je lijep! Sadržaji dostupni na plaži: tuš, najam suncobrana, najam ležaljke, ponuda hrane i pića, plava zastava, sportski sadržaji, iznajmljivanje pedalina. Karakteristike plaže: piješčana, betonska, obiteljska plaža, prilagođena osobama s invaliditetom, prilagođena djeci.

Stojimo Vam na raspolaganju

Adresa

Castel San Pietro Terme 4
51410 Opatija

Radno vrijeme

8,00 - 24,00 h
pon - ned

Kontakt podaci

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mob. +385 92 1695 396
Tel. +385 51 271 981

Pratite nas!

Rezervacija

Hvala Vam na povjerenju! Molimo Vas popunite obrazac i naše osoblje će vas kontaktirati za potvrdu Vaše rezervacije.